Aktar Bloğu

Neden Jojoba Yağı Kullanmak Gerekir?

Günümüzde saç ve cilt için kullanılan ve kişisel bakım yağları olarak kullanılan pek çok bitkisel yağ mevcut bulunmaktadır. Bunlardan biri de jojoba yağıdır. Çoğunlukla cilt bakımı için tercih edilen bu yağ, saç bakımında da oldukça fayda sağlamaktadır.

Jojoba yağı her ne kadar Türkiye’de henüz pek yaygınlaşmasa da, pek çok ülkede günlük bakım olarak kullanılan bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. İnsan vücudunun üretmiş olduğu yağ ile benzer bir yapıya sahip olduğu belirtilen bu yağ, bu nedenle cilde büyük fayda sağlamaktadır. Jojoba yağını aktarlardan bulabilmek mümkün olduğu gibi, organik pazarlardan da temin edebilmek mümkündür.

Neden Jojoba Yağı Kullanmak Gerekir?

İnsan sağlığı, cildi ve saçları için en faydalı yağlardan olan ve pek çok kişisel bakım ürününün içeriğinde yer alan bitkisel yağlardan jojoba yağı, Simmondsiaceae familyasındaki tek bitki olan jojobadan elde edilmektedir. Bu bitkinin özünden elde edilen jojoba yağı, olukça geniş kullanım alanlarına sahiptir.

Harici olarak kullanılan jojoba yağı, insan sağlığı ve cildi üzerinde mucizevi etkilere neden olabilmektedir. Pek çok rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olan jojoba yağı, adeta her dert için şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Bu nedenle de hemen hemen herkes tarafından kullanılması önerilmektedir.

Jojoba Yağının Bilinmeyen Faydaları

Jojoba yağı faydaları bilindiği üzere oldukça fazladır. Bunun ile beraber günümüzde pek bilinmeyen faydaları da bulunmaktadır. Saçların daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı olan jojoba yağı, aynı zamanda daha parlak ve sanlı bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır. Direkt olarak saça uygulanabileceği gibi, şampuan gibi yardımcı maddelerin içerisine karıştırılarak da kullanılabilmektedir. Direkt yağ olarak kullanılacağı zaman da, kuru saça oldukça az miktarda uygulanmalı ve saça eşit bir şekilde dağılması için tarak kullanılmalıdır.

Jojoba yağının faydaları cilt üzerinde de oldukça fazladır. Yaşlanmayı geciktirme konusunda oldukça başarılı olan bu yağ, dış etkenler nedeniyle ortaya çıkan ince çizgilerin giderilmesine de yardımcı olmaktadır. Öte yandan sivilce oluşumunun önüne geçerken, daha önce oluşan sivilcelerin izlerini, güneş yanıklarını ve yara izlerini de giderebilmektedir. Üstelik kadınların en büyük problemlerinden olan hamilelik ve doğum çatlaklarına iyi gelmesi de yine jojoba yağının faydalarındandır.

Jojoba Yağı Nerede Satılır?

Jojoba Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Jojoba Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

0/5 (0 Ortalama Puan)

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler